maanantai 20. joulukuuta 2010

Gokarna, Paradise Beach

  Herasin aamulla paikallista aikaa 09.00, kun koiranpentu nimeltansa Lisko oli kiivennyt noin 30 raskasta ja korkeaa porrasta ylos meikalaisen bungalowi-majaan. Pelastyin, kun kuulin alytonta rapinaa ja olin varma, etta huoneessani olisi joku minut sekunnissa tappava myrkkykaarme. Silmat avatessani se olikin kuitenkin kolme viikkoa vanha pikku koiranpentu, joka on nahtavasti muutaman paivan sisalla tykastynyt meikalaiseen sen verran, etta on opetellut kiipeamaan nuo miltei kung-fu voimia tarvittavat raskaat portaat ylos.

Otin viime tiistaina Goan Arambolista taksin Margaoon, josta tarkoituksenani oli ottaa juna Gokarnaan. Sain kuulla, etta Margaoon pitaisi menna neljaa tuntia junan lahtoa aikaisemmin. Paskapuhetta. Kysyin paikalliselta konnarilta, mista saisin ostaa junalipun ja han kertoi etta lipunmyynti alkaa vasta neljan tunnin paasta. Pinnani alkoi kiehua. Silla hetkella kuitenkin lamppu syttyi tyhjan paani paalla ja tajusin, etta vanha ystavani Ninnu oli laittanut minulle 30euroa vaivanpalkkaa, kun olin valokuvaamassa asuntoa, jonka han oli saanut myydyksi. En jaksanut odottaa enaa sekunttiakaan, joten otin Margaosta taksin Gokarnaan. 
 Paikka sijaitsee Karnatakan osavaltiossa, Goasta hieman alaspain Arabianmeren rannalla. Paikka on shanti, joten taalla ei myyda lihaa ja jos alkoholia haluaa, sita saa, mutta yhdenkaan oluen hintaa, saati nimea ei lue ravintoloiden menuissa. Mutta, samapa tuo. En mina reissulle ole viinanpirun perassa lahtenyt, vaan itseni.

Otimme tiistaina yhden yon keskustasta Kamat -nimisesta guesthousesta. Huone maksoi 250rupiaa, joka sisalsi TV:n, parvekkeen ja tuulettimen. Nukuin yoni hyvin puhtaissa lakanoissa, peseydyin lampoisen veden alla ja nukuin suht makoisasti.
  Aamulla otimme Elian kanssa Royal Enfieldin alle ja lahdimme keskustasta tykittelemaan kohti Paradise Beachia. Elia ja Minttu oli ajanut edellisena paivana pratkansa Goalta tanne, joten kunnioitusta siita. Kova matka. Menimme viidakkoon, nousimme korkealle, kunnes kuulimme meren kohinaa. Viela muutama kymmenen metria eteen pain ja nain taas sen paratiisin, jota olen kaivannut siita asti kun sielta viimeksi lahdin.

Otin bungalowin hieman enemman sivussa sijaitsevasta guesthousesta ja mokin hinta yota kohden on sata rupiaa. Eli pikkasen paalle euron. Nukun yoni riippumatossa, silla lattiallani kuljeskelee melkoisesti pikkumuurahaisia, enka halua niita korvakaytaviini, saati sitten muihin minussa sijaitseviin koloihin.
 Olen kaynyt perheen kanssa joka ilta kalassa, uinut, jonkannut ja syonyt hyvin. Tosin vain kasvisruokaa, koska taalta ei saa lihaa. Ainoastaan kanaa, mutta pitaa odotella kananmakua jouluun asti. Aattona aiomme rakentaa rannalle saunan kaikille halukkaille, jonka jalkeen on mukava menna yossa viilenneeseen arabianmereen pulahtamaan ja ihailemaan planktonia.

Hyvaa joulunodotusta ja nauttikaa kirpeasta pakkassaasta!


-H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti