sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Tapaninpaiva, Gokarna

Joulu on nyt vietetty, ja nyt odotellaan sitten viikko riippumatossa uuttavuotta.


  Herasin aattona aurinkokelloni nayttaessa 8.00-11.11 paikallista aikaa ja nousin tuotapikaa ylos nauttimaan aamiaistani. Hemmottelin hieman itseani ja sutasin naamaani hash brown potatoja, reippaasti chaita ja makean lassi-juoman. Aamupalan nautittuani otin jalleen lattajalat alleni, ja juoksin pressu kainalossani tuotapikaa rannalle kysymaan, voisimmeko rakentaa saunan samaan paikkaan johon rakensimme sen viimekin vuonna.
  Pienen neuvottelutauon jalkeen saimme tarvittavat luvat ja rupesimme kaivamaan rokin soidessa taustalla armotonta tahtia sopivaa kuoppaa ja muotoilemaan istuimia. Haimme isot kasat kivia kukkuloilta, seka lajan monsuunikaudella tuhoon tuomittujen bungalowien vanhoja seinan jamia. Pari nuorta suomalaiskloppia muurasivat meille lahes taydellisen kiukaan, ja me muut muovailimme saunasta mieluisan. Jossakin vaiheessa kuulin saunan toiselta puolelta uutta suomenkielista aanta. 'Kuultiin, etta taalla olis jotain suomalaisia hulluja tekemassa saunaa, joten tultiin tsekkaan'. Nehan olivat tampereella asuessani ylakertani naapurit. Artsi ja Wilma. Morjesta vaan, pieni on maailma.
  Italiasta kotoisin oleva Daniel, joka puhuu kuin hollywood-elokuvan paha mafioso auttoi meita koko paivan, ja iltapaivalla otimme Elian Royal Enfieldin allemme ja polkasimme Gokarnan kaupunkiin etsimaan kalaa, vihanneksia ja tietenkin alkossakin piti kayda ostamassa pari pulloa teravaa. Saimme kaikki muut hankittua normaalisti, mutta kun tuli aika etsia kalaa, niin emme loytaneet sopivaa vaikka Gokarna on kuuluisa pienesta kalastajakylastaan. Etsimme isoa kingfishia, mutta eeeeii. Loppujen lopuksi paatimme sitten ostaa kilon mustekaloja, maustimme ne ja paistoimme illalla hiilloksen paalla. Maku oli erittain hyva, ellei taydellinen.
  Saunaan ilmestyi sen verran ihmisia, etta lauteet saatiin tayteen. Emme kuitenkaan saaneet lampoa tarpeeksi, mutta loylyt olivat helvetin kosteat ja tunnelma oli taivaissa. Pullo kiersi ringissa ja irvisteltiin vain. Ja kun kaikilla oli sopiva soija paalla, kaikki huusivat yhteen aaneen. 'PLANKTONIA!', jota lahdimme porukalla katselemaan rantaan.

 Saunottuamme siirryimme pitkan matkan, noin 50 metrin paahan seuraavalle nuotiolle istuskelemaan ja soittelemaan djembeja. Joimme muutamat oluset ja lauleskelimme, unohtamatta tietenkaan sita perinteista paskanpuhumista.
  Lampoisesta ilmasta johtuen, ei sita alkoholia hirveesti jaksa taalla juoda, joten menimme suht hyvissa ajoin nukkumaan.

Eilinen joulupaiva menikin sitten viidakkodarrassa. Makasin koko paivan riippumatossa lukien kirjaa ja imaillen saaren kylmimmasta pullosta vetta. Kavin kolmesti syomassa ja nukuin yoni makoisasti.
  Tanaan kavimme purkamassa jo nousuveden takia puoliksi tuhonneen saunamme, veimme lainaamamme tarvikkeet takaisin, kiitimme ja lahdimme kaupunkiin.
Nyt valmistautuminen pikkuhiljaa taaaas uuteen viikkoon paratiisissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti