lauantai 1. tammikuuta 2011

Kaksituhatta ja yksitoista

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissa ja nyt innolla kohti tulevaa.

Viikko vierahti nopeasti. Olin muutama paiva joulun jalkeen lahdossa kaupunkiin tekemaan muutamia hankintoja, ja tottakai sain mukaani saarella asustelevilta ihmisilta melkoisen ostoslistan. 'Tuo tamponeja!' 'Kosteuspyyhkeita mulle!!' 'Tuo vitusti rookia!!' ja mitahan viela. No, noyrana poikana otin listan vastaan ja lahdin taapertamaan viidakkopolkujen lapi lahimmalle bussipysakille.
Kaupunkiin paastyani lahdin ensimmaisena metskaamaan ostoslistalla lukevia tavaroita. Kaikki muut loytyivat tuota pikaa, mutta naita naisille tarkoitettuja filttereita en loytanyt mistaan. Menin kuin pieni koiranpentu kyselemaan joka kaupasta, etta onko teilla naita ja naytin aina tyhjaa tamponiboksia. Kaikki katsoivat minua kieroon, etta mita helvettia sina nailla tekisit, eika sitten sen takia vissiin suostunut myymaan koska olin miespuolinen. Tytot jaivat siis ilman tamponeja silla kertaa.

Muutama paiva myohemmin kavelin taas Gokarnan vanhassa kaupungissa, kunnes vierestani kuului hento tyttolapsen aani. 'Hello, bajaj!' Katsoin viereeni ja siina istui tytto, jolta oli joko kaikki raajat katkottu, tai hanella oli jokin sairaus joka oli tehnyt hanelle uusia nivelia lahes joka kohtaan. Pysahdyin juttelemaan tovin taman lapsen kanssa ja annoin hanelle 10 rupian setelin. Han kysyi haluaisinko ottaa hanesta valokuvan ja otinkin sen. Toivotimme toisillemme hyvat uudet vuodet ja jatkoin matkaa.
Tarkoituksenani oli menna taman jalkeen paikalliseen alkoon ostamaan uudeksi vuodeksi joku pieni miesta vakevampi pullo, mutta kauppa oli kiinni. Poliisit olivat todennakoisesti sulkeneet sen, tieda sitten miksi. Olen intiassa, ehkapa se on oikea vastaus.

Uusivuoden aatto sujui rauhallisesti. Herasin aamulla noin kymmenelta paikallista aikaa ja menin tuotapikaa rannalle nauttimaan noin neljankymmenen asteen auringonpaahteesta jonkkapallot tietenkin mukanani. Makasin rannalla muutaman tunnin, jonka jalkeen oli pakko ottaa muutaman tunnin levytyksen mikali halusi olla lasna kun vuosi vaihtuu. Kuumuus kun tahtoo vieda kaikki voimat.
Elia oli ostanut kylilta paikallisesta kalamarketista isoja tuoreita katkarapuja melkosen lajan. Annoimme ne isannille ja he paistoivat meille muutamassa minuutissa meille siita hienon aterian. Mums mums, maistuisi varmaan teillekin. Vuosi vaihtui nuotion aarella istuskellen ja raketteja ihastellen. Kirotus poliisit kuitenkin kavivat tietyin valiajoin katselemassa miten paikalliset inkkarituristit pelleilevat ja hakivat pahimmat pois kasan paalta. Aina kun possut tulivat, jouduimme laittamaan rommipullot piiloon, koska eihan ravintoloilla ole lupaa alkoholia myyda. Minulla kuitenkin oli hupi ilta, vaikka ajatukset olivat aikalailla jossain aivan muualla koko ajan.

Tanaan on toinen paiva tammikuuta, ja osa suomiporukasta lahtivat jatkamaan matkaa. Osa delhiin, osa goalle, osa suomeen. Mina en suostu lahtemaan viela minnekaan, luultavasti viela kymmenen paivaa paratiisissa ja sitten kohti Bangalorea.

Uudenvuoden lupaukset:


- Tipaton tammikuu
- Lihaton tammikuu
- Venyttelya joka aamu
- Tuplasti, ellei triplasti lisaa uimista
- Rauhottumista
- Auringonottoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti